Agility

Är du intresserad av agility, gå med i vår facebook-grupp ”Vadstena BK agility” där vi lägger upp info om vad som är på gång, eller kontakta någon i agilitysektorn.

Vadstena BK Agility

 Resultatlista Vadstenahoppet 29 sept 2019 alla klasser

(klicka på länken ovan för att se resultaten)

Agilitykurser Vadstena BK 2020

Välkommen till Grundkurs i agility.

Information om kursinnehåll ser du längre ner på sidan samt på FB: Vadstena Brukshundklubb

Kostnad & Anmälan:

1200:- endast 6 platser det är krav på att vara medlem i en SBK klubb, Vadstena BK-medlemmar har förtur.

Anmäl senast 9/8 till tina@sapmis.se

Datum:

24/8, 31/8, 7/9, 14/9 & 21/9

Tid: 18:00 – 21:00

Agility slalom

Foto: F Weller Hagelin

Kursinformation

Grundkurs:

En nybörjarkurs för agilityintresserade med sikte på fortsatt träning och tävling eller som vill aktivera sin hund på ett roligt sätt, en kurs som passar alla hundar – oavsett ras och storlek!
Vi går igenom vad agility är, träningsupplägg med olika belöningar, grundövningar och hinderinlärning. Du kommer att få träna hopp, tunnel, däck, framåt med mera.Vi satsar på enkelhet och fart som grund för fortsatt arbete på agilityplan.

Vi kommer även påbörja grunderna för ett kontaktfältsbeteende och slalom. Mycket av grundträningen kan göras hemma och på promenader! Fokus kommer att ligga på hinderinlärning.Den stärker kontakten, relationen och följsamheten mellan dig och din hund. Förbättrar också hundens kroppsuppfattning, balans och självförtroende. Målet med denna kurs är att få en trygg och säker hund på agilityplan som älskar att ta hinder! Samt att vid kursens slut kan  ekipaget kan genomföra en enkel bana (hopp och tunnlar ) med 10-12 hinder tillsammans.  Kursen kommer att vara individanpassad beroende på ekipagens nivå.

Förkunskapskrav:

Hunden skall vara minst 12 månader, ha bra inkallning och kunna stanna kvar på kommando.

Fortsättningskurs 1

Fortsättningskurs för dig som vill fortsätta utvecklas inom agility. Kursen fokuserar på handling, dvs hur du som förare ska visa hunden på det effektivaste sättet på en bana. Vi går igenom vanliga byten som framför och bakombyten, blindbyten samt lite olika varianter av dessa byten. Vi provar att runda hinder från olika håll med hjälp av olika tekniker. Det finns inget rätt eller fel men väl fördelar och nackdelar beroende på ekipagets förutsättningar. Vi fortsätter att träna kontaktfält och slalom. Vi provar olika metoder för handling och försöker hitta det som passar bäst för dig och din hund. Vi satsar på fart och att det ska vara kul på plan.

Målet är att ekipaget tillsammans kan genomföra en enklare bana med 15-20 hinder där balanshinder och ev slalom finns med.

Förkunskapskrav:

Hund och förare har genomgått grundkurs eller har motsvarande kunskaper där hunden kan de flesta hinder.  Hund och förare kan genomföra en kort bana utan slalom och gunga.

agility hopp

Foto: Sara Hede’n

Träningsverksamhet

Tisdagsträningar är öppna för alla som är medlemmar i Vadstena BK.

Agilityinstruktörer

Agility tina

Tina Lindqvist

Utbildad agilityinstruktör inom SBK med flerårig erfarenhet av agilitykurser. Tävlat flera finska lapphundar genom åren. Har nu börjat tävla min svenska lapphund Áira.

Irene o hund

Irene Jonsson

Utbildad agilityinstruktör inom SBK med mångårig erfarenhet av agilitykurser på Södertälje BK. Går själv kurser för professionella instruktörer från både Finland och Sverige. Har tävlat flera hundar genom åren i small och mediumklassen. I dag tränar och tävlar jag min svenska lapphund Bikka.

Varmt välkomna!!

Statuter för Årets Agilityhund Vadstena BK

Tävlingen är öppen för alla som tävlar för Vadstena BK.

Tävlan sker på alla officiella tävlingar i Sverige och övriga nordiska länder.

Grundpoäng 0:at lopp              6 p

0,01-5 fel                                       4 p

5,01-10 fel                                     3 p

10,01-15 fel                                   2 p

15,01 ej DQ                                   1 p

Tilläggspoäng vid nollat lopp (avrundat till två decimaler):

referenstiden /hundens tid x 1 (klass 1) x 1,25 (klass 2) x 1,5 (klass 3)

Av 5 lopp måste minst 1 lopp vara i agilityklass respektive hoppklass.

De fem bästa resultaten under ett kalenderår räknas ihop, högst poäng vinner.